Kirjautuminen ja äänten testaus

» Katso Adobe Connect 8 -käyttöohjeet: Attending a Meeting (video)

1. Verkkokokouskutsun yhteydessä olet saanut Connect-huoneen osoitteen sekä aikataulun.

2. Kirjaudu sisään vierailijana kohdassa ”Enter as a Guest” ja kirjoita Type your name -kenttään oma etu- ja sukunimesi. Kuittaa valintasi klikkaamalla Enter Room -kohtaa. (Jos tietokoneeltasi puuttuu Flash Player, pyytää järjestelmä tässä vaiheessa sinulta sen asentamista.) Saatat joutua odottamaan hetken istunnon vetäjän hyväksyntää.

3. Kun sinut on hyväksytty mukaan, aukeaa ruudulle varsinainen Connect-sympäristö.

Jos olet ensimmäistä kertaa käyttämässä Connectia, saattaa Connect-ikkunan oikeaan ylänurkkaan ilmestyä keltainen Add-In -lisäohjelman asennuskehoitus.

Adobe Connect Pro - Add-in

Näpäytä ilmoituksen Install -kohtaa ja tietokoneellesi asentuva pieni lisäohjelma mahdollistaa täysipainoisen Connect-työskentelyn. Asennus suoritetaan tietokoneelle vain kerran! Asennuksen jälkeen ilmoitusikkuna sulkeutuu automaattisesti.

Äänten testaus

Testaa äänten kuuluvuus aina jokaisen istunnon alussa!

Klikkaa yläreunan Meeting-valikko auki ja valitse Manage My Settings -osion alta Audio Setup Wizard. Sen avulla voit helposti testata kuulokkeiden ja mikrofonin toiminnnan sekä tehdä tarvittavat asetukset.

Step 0: Ohjeet Wizardin suorittamiseen. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 0

Step 1: Klikkaa Play sound ja testaa ja säädä äänenvoimakkuus sopivaksi. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 1

Step 2: Valitse oikea mikrofoni alasvetovalikosta. Tämä on erittäin tärkeä kohta! Tietokoneessasi voi olla useampi mikrofoni käytössä joten on tärkeää valita oikea mikrofoni, jotta äänesi kuuluisi myös muille. Jos käytät USB-kuuloketta, valitse USB-kuuloke. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 2

Step 3: Testaa mikrofonisi toimita. Klikkaa Record-painiketta ja puhu jotain. Raaputa myös hieman mikrofoniasi, niin voit varmistaa, että valittu mikrofoni on oikea. Jos mikrofoni toimii, vihreä palkki liikkuu äänen voimakkuuden mukaan. Lopeta äänitys klikkaamalla stop-painiketta ja kuuntele äänityksesi klikkaamalla Play Recording -painiketta. Jos ääntä ei kuulu, mene takaisin edelliselle sivulle (Prev), vaihda valittu mikrofoni ja kokeile uudestaan. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Audio Setup Wizard step 3

Step 4: Säädä taustahäly sopivaksi. Klikkaa Test Silence -painiketta ja odota hiljaa, kunnes asetus on tehty. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 4

Step 5: Testaus on valmis. Jos haluat, voit tarkistaa ja hienosäätää asetuksia Advanced Settings -painkkeella avautuvasta ikkunasta (mm. taustahälyn taso, kaiun poisto ja äänen laatu). Muutoin klikkaa Finish-painiketta.

Step 5