Kirjautuminen ja äänten testaus

  1. Avaa Connect-huoneesi ja kirjaudu sisään Enter with your login and password kohdasta JAMKin tunnuksella ja salasanallasi.
  2. Klikkaa Enter Room.

Kirjautuminen_host

Varsinainen Connect-näkymä näyttää jotakuinkin tältä.

Äänten testaus

Äänet on testattava aina jokaisen istunnon alussa!

Avaa yläreunan Meeting-valikosta Audio Setup Wizard. Sen avulla voit testata kuulokkeiden ja mikrofonin toiminnnan.

Step 0: Ohjeet Wizardin suorittamiseen. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 0

Step 1: Klikkaa Play Sound ja kuuntele, kuuluuko ääni oikeista kaiuttimista. Säädä äänenvoimakkuus sopivaksi. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 1

Step 2: Valitse oikea mikrofoni alasvetovalikosta. Tietokoneessasi voi olla useampi mikrofoni käytössä joten on tärkeää valita oikea mikrofoni, jotta äänesi kuuluisi myös muille. Jos käytät USB-kuuloketta, valitse USB-kuuloke. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 2

Step 3: Testaa mikrofonisi toimita. Klikkaa Record-painiketta ja puhu jotain. Raaputa myös hieman mikrofoniasi, niin voit varmistaa, että valittu mikrofoni on oikea. Jos mikrofoni toimii, palkki liikkuu äänen voimakkuuden mukaan. Lopeta äänitys klikkaamalla stop-painiketta ja kuuntele äänityksesi klikkaamalla Play Recording -painiketta. Jos ääntä ei kuulu, mene takaisin edelliselle sivulle (Prev), vaihda valittu mikrofoni ja kokeile uudestaan. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Audio Setup Wizard step 3

Step 4: Säädä taustahäly sopivaksi. Klikkaa Test Silence -painiketta ja odota hiljaa, kunnes asetus on tehty. Klikkaa Next niin pääset eteenpäin.

Step 4

Step 5: Testaus on valmis. Voit halutessasi tarkistaa ja hienosäätää asetuksia Advanced Settings -painkkeella avautuvasta ikkunasta (mm. taustahälyn taso, kaiun poisto ja äänen laatu). Muutoin klikkaa Finish-painiketta.

Step 5

Jos ääni kuuluu väärästä kaiuttimesta tai mikrofoni ei toimi, tarkista nämä:

  1. Poistu Connectista ja varmista headsetin kiinnitys.
  2. Säädä tietokoneen ääniasetuksista USB-headset oletusmikrofoniksi ja -kaiuttimeksi. (Klikkaa hiiren oikealla painikkeella näytön alareunassa olevaa kaiuttimen kuvaa (sama, josta säädät äänenvoimakkuutta) ja valitse Recording device. Klikkaa USB-headset tai muu oikea mikrofoni ja valitse Set Default. Tee sama Playback device -kohdassa.
  3. Palaa takaisin Connectiiin ja tee äänitestaus uudelleen.