Osallistujien työvälineet

Chat

Chat -työkalulla voit kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja. Kirjoita viesti alimmaisena olevalle tekstiriville.Viesti lähetetään painamalla Enter.

Tilamerkit

Kaikkien istuntoonosallistujien käytössä on erilaisia tilamerkkejä, joilla voi osoittaa muille mielipiteitä tai pyytää puheenvuoroa. Tilamerkit löytyvät ylävalikosta kuvan  takaa ja näkyvät osallistujalistassa kunkin nimen kohdalla.

Raise Hand = Pyydä puheen vuoroa.

Agree = Kannatat esiintyjän ehdotusta.

Disagree = Vastustat esiintyjän ehdotusta.

Step Away = Poistut hetkeksi tietokoneesi äärestä.

Nämä neljä ilmoitusta ovat päällä, kunnes osallistuja poistaa ne joko näpäyttämällä kyseistä valikon kuvaketta uudestaan tai valitsemalla valikon alaosasta kohdan Clear My Status. Huom: Istunnon isäntänä (Host) voit poistaa osallistujien puheenvuoropyyntömerkin (Raise Hand), kun puheenvuoro on annettu.

Speak Louder = Pyydä esiintyjää puhumaan kovemin.

Speak Softer = Pyydä esiintyjää puhumaan hiljemmin.

Speed Up = Pyydä esiintyjää kiirehtimään.

Slow Down = Pyydä esiintyjää hidastamaan.

Laughter = Voit nauraa hyvälle vitsille.

Applause = Voit antaa aplodeja esiintyjälle.

Nämä ilmoitukset ovat näkyvissä 10 sekuntia.

Istunnon vetäjänä voit tyhjentää kaikkien osallistujien tilamerkit kerralla. Klikkaa osallistujalistan oikeasta ylälaidassa olevaa valikkoa (Pod Options) ja valitse listalta Clear Everyone’s Status.

Puhuminen ja videon jakaminen

Voit antaa osallistujille ääni tai video-oikeuden.

  1. Vie hiiri yksittäisen osallistujan nimen kohdalle osallistujalistassa.
  2. Valitse nimen oikealle puolelle avautuvasta valikosta Enable Audio äänioikeutta varten ja Enable Video video-oikeutta varten.

Huom: Voit antaa kaikille osallistujille äänioikeuden yhdellä kertaa klikkaamalla ylävalikosta Audio – Enable Audio for Participants ja video-oikeuden kameran kuvan kohdasta Enable Webcam For Participants.

Äänioikeuden antamisen jälkeen osallistujan nimen viereen tulee mikrofonin kuva ja hän voi osallistua istuntoon äänen kanssa. Äänioikeuden voi poistaa samalla tavalla (Disable Audio).

Osallistujan tulee vielä avata ääniyhteys painamalla ylävalikossa oleva mikrofonin kuvaa. Kun kuva on vihreä, ääni välittyy muille osallistujille.

Video-oikeuden antamisen jälkeen osallistuja voi käynnistää webkameransa Start My Webcam-painikkeesta.

Dokumenttien esittäminen

Jos haluat, että osallistujat voivat esittää dokumentteja, anna heille esittelijän (Presenter) oikeus. Vie hiiri osallistujan nimen kohdalle ja klikkaa Make Presenter tai raahaa hiirellä osallistujan nimi Presenter-otsikonalle.

Presenterinä osallistujalle tulee automaattisesti ääni- ja video-oikeus ja hän voi esittää dokumentteja omalta tietokoneeltaan.