Bloginäkymän osat ja termit

Alla olevasta kuvasta voi tarkastella blogipalvelun eri osia.

blogipalvelu osien selitykset
Klikkaa kuva isommaksi.

Voit muokata blogisi ulkoasua asetuksista (ohje). Voit mm. jättää sivupalkin tai molemmat sivupalkit pois.

Koska JAMKin blogiympäristö on responsiivinen, näkymä muokkautuu käytettävän laitteen mukaan.

Muut blogipalveluun liittyvät termit

blogipalvelu ohjauspaneeli navigaatioOhjausnäkymä on yhteenveto uusimmista tapahtumista ja pikajulkaisu-kenttä.

Artikkelit: Perustekstejä, joista blogi rakentuu. Näkyvät ilmestymisjärjestyksessä  blogissa.  Artikkeliin voi lisätä kuvaa ym. mediaelementtejä.

Media: Mediakirjastoon voi ladata erilaisia dokumentteja, esim. kuvia, jotka ovat käytettävissä blogin sisältöä rakennettaessa.  Jos esim. sivulle tai artikkeliin lisätään kuva, se tallentuu mediakirjastoon.

Linkit: www-linkkejä, jotka voi t laittaa näkymään blogiisi linkkilistoina.

Sivut: Sivut -kohdasta lisätään uusia sivuja blogiin. Sivut ovat staattisempia kuin artikkelit. Kullekin blogille kannattaa tehdä ns. infosivu, jossa kerrotaan blogista ja sen kirjoittajasta perustietoja.

Kommentit: Blogin lukijat voivat kommentoida blogia nimimerkillä. Kommentteja hyväksytään tai hylätään Kommentit -kohdassa. Kommentit tulevat oletuksena aina blogin hallinnoijan hyväksyttäväksi.

Ulkoasu: Teemaa voi muuttaa, valittavana on muutama valmis JAMKin teema. Vimpaimia eli työkaluja voi lisätä omien tarpeidensa mukaan blogisivustolle. Voit muokata myös päävalikkoa.

Käyttäjät -kohdassa lisätään blogiin kirjoittajia ja määritellään roolit. Jos blogissa on useampi kirjoittaja, tämä on oleellista. Myös omia tietoja voi muokata osittain.

Asetukset: Blogin asetusten määrittely, esim artikkelien näkyminen.