Toimenpide

Toimenpiteet ovat prosessiin ja työnkulkuun liittyviä tapahtumia, jotka liittyvä asialle. Toimenpide voi näkyä kaikille (kirjattu) tai vain niille, jotka asiaa valmistelevat. Toimenpiteeseen voi liittyä asiakirjoja tai se voi olla ns. asiakirjaton toimenpide.

Valitse asia ja siirry Toimenpiteet-välilehdelle. Jos haluat tehdä uuden toimenpiteen, paina Uusi toimenpide-painiketta. Jos taas haluat muokata esimekiksi asialle liitetyn asiakirjan toimenpidettä, valitse Asiakirjan liitos-toimenpide.

Uusi toimenpide

  • Klikkaa Uusi toimenpide-painiketta
Toimenpide välilehti Tweb
  • Saat näkyviin Uusi toimenpide-näkymän, jossa pakolllisia kenttiä ovat pudotusvalikosta valittava toimenpidetyyppi. Se määräytyy proserssin mukaan. Lisäksi toimenpiteelle tulee antaa nimi. Sen tulee olla kuvaava ja selkeä.
Kirjaa toimenpide
  • Paina Tallenna ja jatka-painiketta.
  • Jos toimenpiteelle ei ole tarkoitus liittää asiakirjaa ja se on julkinen, painetaan Kirjaa toimenpide-painiketta. Jos toimenpide koskee asian valmistelua eikä sen tarkoitus ole näkyä kaikille, kirjaaminen voidaan jättää tekemättä. Palaa-painikkeella pääset takaisin asialle.

Kirjaa toimenpide

 

Toimenpiteen muokaaminen

Voit muokata asialla olevaa toimenpidettä. Usein uusi toimenpide syntyy, kun asialle liitetään asiakirja.

  • Valitse Toimenpiteet-sivulta toimenpide, jota haluat muokata klikkaamalla luettelonäkymässä olevaa sinistä linkkiä.
  • Näkymä siirtyy toimenpiteelle – punaisella merkityt kohdat suositellaan täydennettäväksi. Kirjaa toimenpide, jos siihen liitty asiakirjoja tai toimenpoidetyyppi kertoo prosessin vaiheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asiakirjan liittäminen toimenpiteeltä

Toimenpiteelle voidaan liittää ja tehdä asiakirjoja. Esittelyvideolla kerrotaan eri vaihtoehdoista, joilla voit asiakirjan asialle ja toimenpiteelle liittää.

 

Tarkemman ohjeistuksen eri tavoista löydät ohjeista