Mäntyluokka – miksi valitsimme näin?

Lattia

Flotex Cord Jet

Etäopetusta varten tilan akustointia piti parantaa. Koska seinäpinnat haluttiin jättää toiminnalliseen käyttöön ja katossa oli valaisimet, lattia jäi ainoaksi vaihtoehdoksi akustoinnin toteuttamiseen.

Flotexissa yhdistyvät muovilattian kulutuskestävyys ja tekstiilipäällysteen mukavuus. Flotex-kuitulattianpäällysteellä on sileä, yhtenäinen pinta, joka tuntuu miellyttävältä ja lämpimältä jalan alla. Flotex on täysin vesipestävä sekä omaa erinomaiset liukastumisenesto- ja äänenvaimennusominaisuudet.

Piirtoseinä

Smart Wallpaint –maali

Smartwallpaint tekee mistä tahansa tasaisesta pinnasta tussitaulun, johon voi piirtää valkotaulutusseilla.

Lähes koko seinä on maalattu Smart wallpaintilla, jolloin yhtenäistä piirtopintaa on saatu enemmän kuin perinteisen valkotaulun avulla. Lattiaan, kattoon ja seiniin rajautuva piirtopinta ei rajoita ajattelua vaan antaa luovuudelle tilaa. Piirtoseinä korvaa perinteiset flappipaperit.

Tuolit

SoftX-tuoli, Martela

Tuolissa on hyvä istua, se on pehmeä ja sen jalat eivät pidä ääntä siirrettäessä kovallakaan alustalla. Tuoli on kevyt liikutella ilman rulliakin.

Stitz-nojailutuoli

Stitz-nojailutuoli, Martela

Tilaan haluttiin seisomatyöskentelyn mahdollisuus. Nämä nojailutuolit antavat monipuolisia mahdollisuuksia seisomatyöskentelyn lisäksi ergonomiseen istumiseen, kun istuimella voi keinua. Stitz kannustaa liikkeeseen ja asennonvaihtoihin.

Istuinvalot, jumppapallot ja nojatuoli

Istuinvaloa voidaan hyödyntää monella tapaa: istuimena, tunnelman luojana, leirinuotiona, toiminnallisena välineenä. Valon avulla voi esimerkiksi pyytää vastausvuoroa tietokilpailussa tai ilmoittaa ryhmätyön valmistumisesta. Jumppapallot ja nojatuoli tuovat vaihtoehtoja istuimille ja mahdollistavat pienen liikkeen istumisen aikana. Liikkuminen voi parantaa keskittymistä ja pitää yllä vireystilaa.

Akustoverho

Betacustic akustoiva verho

Koivuluokassamme (D505) on hyödynnetty verhoja tilanjakajina ja ryhmätyöskentelyalueiden jakajina. Kokemukset verhoista ovat olleet hyviä mutta melutaso nousee helposti korkealle joten tällä kertaa halusimme pilotoida akustoivien verhomateriaalien tehokkuutta ryhmätyöskentelytilanteessa.

Jos ryhmässä on sekä paikan päällä olevia jäseniä että etänä olevia jäseniä, taustahäly ei saa olla liian suuri, jotta ryhmätyöskentely on mahdollista.

Tilanjakajat

Kun työskennellään ryhmissä, tilanjakajat toimivat sekä näköesteinä että työskentelypintoina. Tilanjakajan toinen puoli on piirtopintaa, toinen puoli on optimoitu projektorin heijastuspinnaksi. Niiden avulla voidaan myös toteuttaa gallery walkingia tai learning cafe -työskentelyä seisten.

Tykit kahteen suuntaan

Kun opetustilanteessa on sekä läsnäolevia opiskelijoita että etäopiskelijoita, kahden erisuuntiin osoittavan tykin avulla opettaja näkee etäosallistujat läsnäolevien opiskelijoiden kanssa samassa suunnassa eikä etäopiskelijoiden tarvitse olla kaikkien katseiden kohteena ”stagella”. Tämä lisää opiskelijoiden yhdenvertaisuutta eikä opettajan tarvitse kurkkia selkänsä taakse nähdäkseen myös etäopiskelijat.

Kannettavat tykit

Ryhmätyöskentelyä varten jokaiselle ryhmälle on oma tykki, jolla voivat heijastaa työskentelyn aikana tietokoneen näyttönsä näkyviin. Tiedonhakua tai yhteisen tuotoksen tekemistä ei tarvitse tihrustaa pieneltä kannettavan näytöltä vaan sen näkee isommalta ruudulta. Tämä osallistaa jäseniä osallistumaan ryhmän työskentelyyn.

Tilan mikitys

Tilassa on erilaisia mikrofonivaihoehtoja eri tilanteisiin. Esiintyjille on kaksi Revolabsin kaulaan laitettavaa mikrofonia ja yleisölle heiteltävä Catchbox-mikrofoni. Näiden lisäksi tilassa voidaan käyttää tavallista konferenssimikrofonia. Käyttäjä laittaa haluamansa johdon tietokoneeseensa ja mikrofonit on käytettävissä.

 

 

 

Tällä sivulla oleva materiaali on tehty osana Keski-Suomen liiton rahoittamaa ATTE-hanketta (2013-2014).

vipuvoimaa Keski-Suomen liitto eakr