Some-työkalut opettajalle ja opiskelijalle

Vihjeitä ja vinkkejä sosiaalisesta mediasta – katso video!

Google Docs (nykyään Google Drive)

Google Docs – nykyään Google Drive – tarjoaa Wordin, PowerPointin ja Excelin kaltaiset työvälineet ilmeiseksi verkossa. Google Docsin avulla voit työstää ja jakaa dokumentteja kenen kanssa haluat, ja jokainen voi työstää yhteistä dokumenttia itselleen sopivana ajankohtana. Tehdyt muutokset tallentuvat ja viimeisin versio on aina yhdessä paikassa. Dokumentteja ei siis tarvitse enää lähettää sähköpostin liitetiedostoina. Google Docsin käyttöön tarvitaan Google-tili eli tunnus ja salasana.

Kunkin dokumentin voi jakaa a) vain tietyille käyttäjille, jolloin vain he pääsevät sitä katsomaan (vaatii Google-tunnuksen), b) vain linkin tietäville käyttäjille (linkki sähköpostitse, ei vaadi kirjautumista) tai c) täysin avoimesti kaikille ihmisille.

Google Docs sopii Etherpad-muistion tyyliin useamman henkilön yhteiseen kirjoittamiseen ja erityisesti pidempiaikaiseen, prosessinomaiseen yhteiseen työskentelyyn. Tekstin muotoilutyökalut ovat monipuolisemmat kuin Etherpad-muistiossa, ja valmiin työn voi suoraan tallentaa esimerkiksi word- tai pdf-muodossa.

Ohjeet:

Alla olevassa videossa käydään läpi:

  • Miten luon Google Docsiin tunnuksen
  • Miten kirjaudun sisään
  • Miten luon ja jaan dokumentin
  • Miten lataan tekemäni dokumentin omalle koneellesi