Some-työkalut opettajalle ja opiskelijalle

Vihjeitä ja vinkkejä sosiaalisesta mediasta – katso video!

Etherpad-muistio

 

Etherpad-muistio on helppokäyttöinen, yhteiseen kirjoittamiseen tarkoitettu työväline. Muistion avulla useampi (max 32) henkilö voi kirjoittaa samanaikaisesti yhteistä tekstiä sekä keskustella siitä chatin avulla. Etherpad-muistion käyttäminen ei vaadi tunnuksia tai rekisteröitymistä vaan se on verkossa vapaasti kaikkien saatavilla osoitteessa http://muistio.tieke.fi.

Muistio soveltuu parhaiten kertaluontoiseen useamman henkilön yhteiseen kirjoittamiseen. Kun tekstisisältö on valmis, se kannattaa kopioida ja liittää esimerkiksi Wordiin muotoiluja varten.

Muistio on täysin avoimena ja julkisena verkossa eli kuka tahansa, joka tietää muistion linkin, näkee tuotetun tekstin. Mitään arkaluontoista tai salaiseksi haluamaansa tietoa ei kannata muistioon kirjoittaa.

Muistion avulla tapahtuvaan yhteiseen kirjoittamiseen voi lisätä vuorovaikutteisuutta Skypen avulla. Yhteistä tehtävää voi kirjoittaa Muistion avulla ja keskustella siitä ääneen Skypen välityksellä.

Miten?

wpid58-media_1307342180058.png

1. Mene osoitteeseen http://muistio.tieke.fi

2. Klikkaa Luo Muistio ja Muistio on valmiina käyttöön.

wpid57-media_1305634836622.png

3. Jaa muistio muille ryhmäsi jäsenille lähettämällä muistion osoite heille sähköpostilla.
4. Muut kirjoittajat näet nimesi alla vasemmalla. Voit valita itsellesi värin, jonka avulla tuottamasi teksti erottuu helposti muiden tuottamasta tekstistä.
5. Kirjoittamisen yhteydessä voi myös keskustella chatin avulla.

Kun tekstisisältö on valmis, se kannattaa kopioida ja liittää esimerkiksi Wordiin muotoiluja varten.