Portfolio

Kuva: Hanna-Mari Ylisen portfolio

ylinen1Opiskelijoiden portfoliotyöskentely

Opiskelijat tekevät opintojensa aikana erilaisia portfolioita, joiden toteutukseen on tarjolla sovelluksia. JAMKin opiskelijoiden portfolioita löydät Esimerkkejä portfolioista sekä Aino Korhosen portfoliot -sivuilta. Opettajatutorit ohjaavat opiskelijoita väli- ja näyteportfolioiden työstämisessä. Tutustu Portfoliotyöskentelyn ohjaaminen -sivuun.

Henkilöstön portfoliot

Myös henkilökunta voi hyödyntää monipuolisesti portfoliotyökaluja oman osaamisen esittämisessä. JAMK tarjoaa henkilöstölle Kyvyt.fi-palvelun sekä Elmon MyElmo-profiilisivun. Toki portfolion voi tehdä mihin parhaaksi näkee, vaikka omalle www- tai blogisivustolle.

Kyvyt.fi

Kyvyt.fi-palvelussa voit tehdä monenlaisia sivuja ja sivustoja ansioluetteloista erilaisia medioita hyödyntäviin portfolioihin. Kyvyt.fi-palvelu on käytössä niin JAMKin opiskelijoilla kuin henkilökunnallakin. Palveluun kirjaudutaan JAMKin verkkotunnuksella (ensimmäisen kerran Optiman yläpalkin salkku-linkistä). Palvelu on käytössä vielä JAMK-urasi jälkeenkin, sillä voit käyttää Kyvyt.fi:tä sen omilla tunnuksilla myöhemminkin.

Kyvyt.fi:tä voi hyödyntää hyvin monipuolisesti mm. opetusmateriaalin jakokanavana, omien esitysten yhteenvetosivuna, opiskelijaryhmien toimintaympäristönä tai www-sivujen korvikkeena. Palvelussa tehtyjä sivuja on mahdollista jakaa salaisen url-osoitteen avulla valituille henkilöille tai julkaista avoimesti verkossa.

JAMKin Kyvyt.fi -ohjeiden lisäksi löydät hyviä ohjeita Kyvyt.fi-palvelusta, oikeasta yläreunasta oman nimesi alta avautuvasta valikosta. Ohjausta Kyvyt.fi-palveluun saat yksikkösi verkkopedagogiikka- ja uusmediasuunnittelijoilta.

MyElmo

Omaa osaamistasi voit esittää myös Elmon MyElmo-profiilissasi. Oman profiilisi löydät kun menet Elmoon ja klikkaat sillä oikeassa ylälaidassa olevaa omaa nimeäsi. Sieltä löytvyvät omat tietosi jotka näkyvät muille käyttäjille kaikkialla Elmossa. Osa tiedoista tulee suoraan taustajärjestelmistä, mutta osan tiedoista voit itse täydentää.

Muokkaa profiiliasi -kohdan kautta pääset lisäämään tietoja profiiliisi. Kaikki lisäämäsi tiedot löytyvät Elmon hakutoiminnolla. Eli jos laitat vaikka kohtaan Kysy minulta lisää aihealueita, löytyy profiilisi kyseisiä hakusanoja käytettäessä. Osaamiset / Qualifications ja Tutkinnot / Degrees -kohtiin syöttämäsi tiedot näkyvät myös jamk.fi sivustolla olevassa yhteystietokortissasi.