Monikulttuurisen ohjauksen työkalupakki

Monikulttuurisen ohjauksen työkalupakki -materiaalia kehitetään OSMO – Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin -projektissa kevään 2018 aikana. Työ on siis vielä kesken.

Tervetuloa monikulttuurisen ohjauksen työkalupakin pariin! Monikulttuurinen ohjaus tarkoittaa kulttuurisensitiivistä ohjausta, jossa huomioidaan ohjattavan yksilöllisiä lähtökohtia ja tuetaan ohjattavaa löytämään oma polkunsa, olipa kyse sitten kotoutumisesta, koulutuksesta tai työllistymisestä. Monikulttuurinen ohjaus vaatii ohjaajalta monenlaisia taitoja: olemme koonneet pakkiin erilaisia työkaluja ja tukimateriaaleja monikulttuurisen ohjauksen ja osaamisen tueksi seuraavista teemoista:

  1. Kieli- ja kulttuuriosaaminen
  2. Monikulttuurinen ohjausosaaminen
  3. Toimintaympäristöosaaminen (lait, verkostot, moniammatillisuus)
  4. Ohjaajan yksilöosaaminen ja itsetuntemus

Teemat on kuvattu oheiseen nelikenttään: OSMO_nelikentta_2018

Teemojen alta löydät muun muassa lyhyitä infovideoita, ohjauksen apumateriaalia, linkkivinkkejä, aiheeseen liittyvää tietoutta ja oman osaamisen arviointityökaluja. Tervetuloa tutustumaan ja kehittämään omaa ohjausosaamistasi!

Mitä on monikulttuurinen ohjaus? Siitä keskustelevat oheisella tallenteella OSMO-projektin kouluttajat. » Mitä on monikulttuurinen ohjaus? -tallenne

OSMO – Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin -projekti 2016-2018 www.jamk.fi/osmo ja www.kohtaamo.info/osmo