JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas

Opiskelijakunnan tietopaketti uusille opiskelijoille

Opiskelijakortilla opiskelijaksi!

Opiskelijakortilla virallisesti opiskelijaksi!

Opiskelijakunnan jäsenenä liityt yli 4000:n opiskelijan joukkoon, joka varmistaa, että opiskelijaelämäsi on sujuvaa ja turvattua. Yhden opiskelijan ääni ei kauas kanna, mutta yli 4000 ääntä kuuluu jo tiheämmänkin metsän läpi. Lisäksi opiskelijakunnan jäsenyys ja sen myötä opiskelijakortti on avain opiskelijan arjen helpottamiseen mittavien etujen kautta.

Miksi?

 • Opiskelijakortilla saa kymmeniä alennuksia valtakunnallisesti. Näistä esimerkkinä VR:n ja Matkahuollon matkoista -30% alennus. Ajantasaiset alennukset löytyvät jamko.fi –sivulta.
 • Kymmeniä opiskelija-alennuksia myönnetään myös alueittain. Aina kannattaa kysyä mahdollisista opiskelija-alennuksista!
 • JAMKOn liikuntakursseille, tapahtumiin ja turnauksiin jäsenet osallistuvat huippuedullisesti.
 • Opiskelijakortista voit tehdä JAMKin kirjastokortin, kätevää eikö?! Aktivoi korttisi ensimmäisellä lainauskerralla.
 • JAMKOn jäsenenä olet osa perhettä nimeltä opiskelijakunta. Voit osallistua toimintaan, äänestää vaaleissa ja asettua ehdolle edustajistoon tai hallitukseen.
 • JAMKO on neuvotellut edullisemmat hinnat mm. JAMKOn kautta kansitettavista opinnäytetöistä. 
 • JAMKO on opiskelijoiden edunvalvoja; ongelmia opetuksen, ohjauksen tai opettajien kanssa on tehokkainta käsitellä opiskelijakunnan kautta. JAMKO edustaa sinua työryhmissä JAMKin sisällä ja tekee työtä myös Jyväskylässä opiskelijan arjen parantamiseksi. Vaikutustyötä tehdään myös valtakunnallisesti SAMOKin kautta. Jäsenenä voit vaikuttaa siihen, miten sinun asioitasi hoidetaan.
 • JAMKOn jäsenet voivat halutessaan laajentaa fyysisen opiskelijakortin etuja digitaalisella opiskelijakortilla ilman lisämaksua.

Opiskelijakortin tilaaminen Step-by-Step

1. Uudet opiskelijat voivat liittyä JAMKOn jäseneksi ja tilata opiskelijakortin sen jälkeen, kun ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi opiskelijoiksi opintopolku.fi-järjestelmässä ja saaneet koulun verkkotunnukset, joilla voi kirjautua ASIOon. Lisätietoja.

2. Kirjaudu ASIOon. Anna ASIOssa lupa luovuttaa tietojasi opiskelijakunnalle, muuten opiskelija ei näy JAMKOn rekisterissä. Klikkaa ohjeet auki kuvasta:

3. Liittymistä varten tarvitset itsestäsi digitaalisen kasvokuvan, joka on vastaavanlainen kuin esimerkiksi passikuva.

4.  Kun olet tehnyt yllä olevat asiat, liity JAMKOn jäseneksi osoitteessa www.jamko.fi/jasenyys. Sivulta löydät myös tarkempia ohjeita. Ongelmatilanteessa ota yhteyttä jäsenpalveluiden asiantuntijaan: jasenpalvelu(a)jamko.fi /puh. 0503361385.

5. Liittymisen jälkeen kortin saanti kestää noin kaksi viikkoa, ruuhka-aikana noin 3 viikkoa. Saat ilmoituksen koulun sähköpostiosoitteeseen, kun opiskelijakorttisi on noudettavissa tietyltä jäsenpalvelupisteeltä.

6. Maksun suoritat helpoiten nettipankissa tai samalla kun tulet noutamaan korttiasi. Korttia noutaessasi korttiin liimataan jäsenyyden voimassaolon osoittava lukuvuosi- tai lukukausitarra, riippuen siitä oletko liittynyt jäseneksi lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.

7. Syksyisin JAMKOn jäsenpalvelupisteet löytyvät kaikilta kampuksilta. JAMKOn toimisto Rajakadun kampuksella on auki normaalisti ja tämän lisäksi jäsenpalvelupisteet toimivat Dynamolla, Musiikilla ja Tarvaalassa. Tarkat aukioloajat päivitetään JAMKOn nettisivuille.

Lisää yksityiskohtaista tietoa liittymisestä

Voimassaolo ja maksut

Opiskelijakortti on voimassa valintasi mukaan joko lukukauden tai lukuvuoden. Voimassaolosta on merkkinä lukukausi- tai lukuvuositarra. Jäsenyys on siis muistettava jatkaa lukukausittain tai lukuvuosittain!

 • Syyslukukauden jäsenyys 2017 on voimassa tammikuun 2018 loppuun
 • Koko lukuvuoden 2017-2018 jäsenyys on voimassa syyskuun 2018 loppuun
 • Kevään 2018 jäsenyys on voimassa syyskuun 2018 loppuun.

Jäsenmaksut 2017-2018

Koko lukuvuosi 35 € *
Lukukausi (syksy tai kevät) 22 € *

* Hinta sisältää uuden kortin valmistuskustannukset (5€).

Korttia ei tarvitse tilata kuin ensimmäisellä liittymiskerralla, paitsi kortin hukkuessa. Eli jäsenyyttä jatkaessasi saat  uuden tarran olemassa olevaan korttiisi.

Digitaalinen opiskelijakortti

 • JAMKOn jäsenet voivat hankkia fyysisen opiskelijakortin lisäksi digitaalisen opiskelijakortin (Frank App). Frank Appin kautta jäsen saa käyttöönsä sähköisen opiskelijakortin ja sen tarjoamat edut niin verkossa kuin liikkeissäkin. Frank Appilla löydät helposti esimerkiksi lähimmät opiskelijahintaiset ruokapaikat Jyväskylässä tai vaikka matkustaessasi Helsinkiin.
 • HUOM! Digitaalinen opiskelijakortti ei ole yksittäin käyttöönotettava palvelu vaan sen edut ovat lisäpalvelu JAMKOn jäsenyyden ja fyysisen, voimassaolevan opiskelijakortin lisäksi.
 • Saadaksesi applikaation käyttöön sinun tulee olla JAMKOn jäsen sekä läsnäoleva kuluvalla lukukaudella JAMKissa. Ilmainen Frank App on ladattavissa android -puhelimiin Google Play -kaupasta sekä IOS -puhelimiin App Storesta.
 • Liity ensi jäseneksi JAMKOn sivujen kautta ja tsekkaa lisätietoja: www.jamko.fi/frank