JAMKOn Uuden Opiskelijan Opas

Opiskelijakunnan tietopaketti uusille opiskelijoille

Kirjasto

JAMKilla on kirjasto jokaisella kampuksella. Kampuskirjastojen kokoelmat täydentävät toisiaan huomioiden eri koulutusalojen opetuksen. Parhaiten löydät tarvitsemasi aineiston, esimerkiksi kurssikirjan, käyttämällä Janet-hakupalvelua.

JAMKin kirjaston kokoelma on laaja ja ajankohtainen; tietoa löytyy kattavasti eri koulutusaloilta sekä painettuna että sähköisenä. Kokoelmaan kuuluu kirjoja, lehtiä, opinnäytetöitä, tietokantoja ja nuotteja. Sähköistä aineistoa, kuten tietokantoja, e-kirjoja ja e-lehtiä voit lukea tietokoneelta, tabletilta tai puhelimesta myös kotona silloin kun sinulle sopii. Sähköisiin aineistoihin pääset kirjautumalla Janetiin omilla JAMKin verkkotunnuksillasi. Lue lisää e-aineistosta ja niiden etäkäytöstä.

Kirjastokortiksi voit aktivoida kirjaston asiakaspalvelussa JAMKOn opiskelijakortin, Jyväskylän yliopiston kirjaston kirjastokortin tai Keskikirjaston kortin. Lisätietoja lainaa, uusi, varaa -sivulta.

Aineisto lainataan ja palautetaan pääasiallisesti kirjastojen automaateilla. Lainoja voit uusia ja varata kirjautumalla Janetiin omilla verkkotunnuksillasi tai kirjastokortilla. Jos tarvitsemasi kirja on lainassa, voit varata sen haluamaasi JAMKin kampuskirjastoon. Kirjojen laina-ajat vaihtelevat kahdesta neljään viikkoon. Kurssikirjojen lyhytlainoja ja joitakin käsikirjoja voit lainata vain yöksi tai viikonlopuksi. Tarkasta laina-aika aina lainakuitista tai Janetin omista tiedoista, ja muista palauttaa aineisto ajoissa. Näin toimit reilusti muita opiskelijoita kohtaan.

Opintoihin kuuluu tiedonhankinnan ohjausta ja monia muita palveluita opintojen edistämiseen. Tarvittaessa voit pyytää kirjaston henkilökunnalta apua. Kirjasto tarjoaa myös henkilökohtaista tiedonhaun opastusta opiskelijalle tai pienryhmälle opinnäytetyön aiheesta sen jälkeen, kun opetussuunnitelman mukaiset tiedonhankinnan opetukset on käyty. Oppariblogista löydät vinkit moneen kinkkiseen lähdeviittausongelmaan ja kirjaston oppaista löydät lähteitä ja vinkkejä omalta alaltasi.

Pääkampuksen kirjasto on avoinna pisimpään, ja se on omatoimisesti avoinna myös lauantaisin. Tutustu kirjastojen aukiolo- ja palveluaikoihin.

Lue lisää kirjaston opiskeluasi tukevista palveluista kirjaston sivuilta

 

Tärkeitä linkkejä:

www.jamk.fi/kirjasto

Painetut ja sähköiset aineistot | Janet

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut verkossa | Theseus –julkaisuarkisto